Ariantha Kratsnegl

Rige: Animalia (Dyr)Række: Mollusca (Bløddyr)Klasse: Gastropoda (Snegle)
Orden: Stylommatophora (Landlungesnegle)Familie: HelicidaeSlægt: Ariantha

  :  arbustorumalmindelig  30/03-2016

Ariantha  arbustorum   Almindelig kratsnegl
Litt: Opslag på netttet med søgeord Det danske navn er strengt taget kun Kratsnegl, betegnelsen "Almindelig" er min tilføjelse.
Sneglen kendes på den mørke farve med radiale cirkler yderst, og indefter masser af hvide til lyst rødlige prikker eller kommaer.

FUND 30/03 2016  Ariantha arbustorum,  Almindelig kratsnegl
finder: Dorte Begtrup, Sylvester, SL
bestemt af Dorte Begtrup Findested: Hemmed kirkevej, 10 m NV for Bloksbjergvejen, 56.483563°N, 10.7910°Ø ±20m
Værtstræ: Selje-røn   Økologi: Rabatten ved stubbe af Selje-røn.
film nr 2016a  Herbarie journalnr SL16002.
Opr. bestemt til Cepaea hortensis, Almindelig havesnegl, af Dorte Begtrup. Værtstræ: Selje-røn Økologi: Rabatten ved stubbe af Selje-røn. film nr 2016a Herbarie journalnr SL16002. Opr. bestemt til Cepaea hortensis, Almindelig havesnegl, af Dorte Begtrup, der senere ombestemte til kratsnegl. Hanne Gruwier Mogensen skrev en mail: "Biologen (Jan Gruwier Larsen) mener, at det er en Voldsnegl - evt plettet voldsnegl. Helix aspersa eller Cornu m Aspersum. Den er sjælden. Den kan spises".
Fundne snegl havde et sneglehus der var ca. 1 cm stort, men fotoet er uden målestok. Fundne snegl er ALT for lille til at kunne være en voldsnegl.
Cepaea hortensis er ikke ligeså spættet af kommaer på sneglehuset, og generelt meget lysere, men begge med en hvid kant på dørkarmen (sneglehusåbningen).