: Til startside : Til halu-startside : Til forrige   «   : Til næste
Dette er halu-ringen side   6
Kava-kava.
Stepperude er en MAO-inhibitor.
DMTTagrørrørgræsAnadenanthera, Ayahuasca.
Bufotenin: Skruptudser,  kugleknoldet fluesvamp,  porfyr-fluesvamp.
Kawa,
Kava-kava
Piper
methysticum
Denne plante dyrkes rigtigt mange steder i Mikronesien, hvor den er et populært hallucinogen, elskovsmiddel, stimulans og tonikum. Den pulvariserede rod (dosis 1/4-1 g) kan røres op med vand, eller bruges til tinktur og forstærker da virkningen af alkoholen.
Det aktive stof synes at være kawain (=kawapyron) eller en anden kvælstoffri forbindelse.
Stepperude
Peganum
harmalia
Stepperude, Peganum harmalia
Frøene fra denne plante bruges medicinsk, til fremstilling af farve (tyrkisk rødt), og som hallucinogen. De virker som MAO-inhibitor, dvs blokerer for virkningen af et enzym, MAO (MonoAminOxidase). Nogle hallucinogener, specielt DMT, virker kun hvis de sniffes, ryges, eller indtages sammen med en MAO-inhibitor.
De knuste stepperude-frø kan også bruges som hallucinogen uden iblanding, så er doseringen omkring 5 g (Jeg har et andet sted læst: Startdosis 10 g, normaldosis 30 g; men dette stemmer ikke med mine egne erfaringer).
Til brug som MAO-inhibitor sammen med en DMT-holdig droge er 2-3 g knuste frø en passende dosis.
DMT-
holdige
planter
DMT er meget udbredt i vidt forskellige slægter i planteriget, og et stærkt hallucinogen. Hvis det sniffes eller ryges har det en voldsomt kraftig virkning, der kommer efter få minutter og holder sig i et kvarters tid. Hvis det spises virker det normalt ikke, men hvis det tages sammen med en MAO-inhibitor virker det, og i betydeligt længere tid end et kvarter.
Man kan ryge DMT-holdige planter; men koncentrationen er normalt for lille til en kraftig virkning. I stedet kan det ekstraheres: Overhæld de knuste plantedele med vand tilsat lidt syre (ascorbinsyre, citronsyre, eddike), og tilsæt et organisk opløsningsmiddel (æter, ethylacetat ;  petroleumsæter eller renset benzin kan muligvis bruges i stedet) og ryst blandingen. Syren holder DMT-en tilbage i vandet, der renses for bl.a. fedtstoffer. Skil det organiske opløsningsmiddel fra. Gør så opløsningen basisk (natron, bagepulver, soda) og tilsæt nyt opløsningsmiddel og ryst - nu ekstraheres DMT-en over i den organiske væske, og bliver tilbage når væsken inddampes.
For det rene DMT er ca. 20 mg en passende dosis når det sniffes eller ryges; til indtagelse sammen med en MAO-inhibitor er 50-100 mg en passende dosis.

Mimosa tenuiflora, drogen er lavet af rodbarken fra dette træ fra mellem- og sydamerika. Det indeholder ½-1 % DMT, nok til at den giver nogen virkning, hvis den ryges som den er. Den er også god til at lave en drik af, sammen med en MAO-inhibitor.
Tagrør
Phragmites
australis
Der vokser tagrør ved stort set alle fugtige steder i Danmark, de har en kraftig rodstængel, der indeholder DMT. Det er ikke helt nemt at grave jordstænglen op; kommer du forbi et sted hvor en rendegraver har gjort arbejdet, så udnyt chancen.
En hallucinogen drik kan laves af 20-50 g tørret jordstængel, der knuses og koges ca. et kvarter, hvorefter væsken sies fra og tilsættes 3 g knuste stepperude-frø [
Rätsch , der dog tydeligvis er usikker på evt. farlighed].
Jeg har aldrig selv prøvet. Om den også egner sig til rygning véd jeg ikke; men selvfølgelig må det være muligt at lave et hallucinogent udtræk, se ovenfor under DMT.
  Rørgræs
Rørgræs
Phalaris
arundinacea
Rørgræs er en indtil 2 m høj græsart, almindelig i Danmark. Rygning af bladene, uden nogen form for ekstrahering, har næppe nogen virkning, da DMT-indholdet er for lille. Foruden DMT indeholder planten gramin, der iflg. Rätsch er giftigt. Et forsøg med 60 g Rørgræs og 3 g stepperude-frø har iflg. litt. givet en ubehageligt giftig blanding.
Rätsch foreslår: De tørrede blade findeles eller pulvariseres, blandes med vand (gerne i en el-mixer) til en grød, gøres sur med eddike(syre), og koges forsigtigt ind til en tjæreagtig masse. Der tilsættes alkohol, og det alkoholiske udtræk bruges til at fugte et rygbart produkt med ( f.eks. damiana ), så det hele kan brænde når det er tørret. Dosering: Ikke angivet; men stor.
NB: Jeg mangler at prøve det, men har en fornemmelse af at ekstraktionsmetoden beskrevet ovenfor under DMT er bedre. Jeg gætter på, at det er en god idé først at affedte med benzin fra sur opløsning, og derefter udtrække med sprit. Skriv til mig hvis du har gjort praktiske erfaringer.
Ayahuasca
Banisteriopsis
  caapi
Ayahuasca (caapi or yagé) er en hallucinogen drik, lavet af et udkog af kæmpelianen Banisteriopsis caapi, der er rig på MAO-inhibitiren Harmin, samt andre planter der indeholder DMT, f.eks. planten Psychotria viridis.
Virkningen er ret kortvarig, 1-5 timer, og LSD- eller psilocybinagtig. Har man en depression modvirker ayahuascaen depressionen, men er man i forvejen manisk bør man ikke bruge denne droge.
Skruptudser
BufoPorfyr-
og Kugleknoldet
Fluesvamp
Frøene fra de Sydamerikanske træer Anandenanthera peregrina og A. colubrina knuses og brugers til snuspulver eller rygning; dosering ukendt ? en pibefuld. Virkningen er kortvarig men ret kraftig.
Frøene indeholder stoffet bufotenin, der er udbredt både i plante- og dyreriget.
Skruptudser (bufo) indeholder giftige stoffer i huden, tilligemed buffotonin. Hvis ellers man nænner det, skulle det faktisk være muligt at flå det stakkels dyr og ryge huden.
En australsk tudse, Bufo marinus (Queensland toad, Cane toad) bruges somme tider; det skal dog siges at det er et fremmed dyr for den australske fauna, der er ved at spredes ukontrollabelt.
Bufo alvarius fra Arizona er et af indianerne gammelkendt halluciniogen. Skruptudsen bindes fast og "malkes", så den giver sprøjt fra sig, der kan opsamles på en plade og siden ryges - hvis det spises er det meget giftigt. Det aktive stof i denne tudse er 5-methoxy-DMT, der kemisk set er bufotenin med en ekstra methylgruppe, men hallucinogenologisk virker som DMT.
Porfyr-fluesvamp (Amanita porphyria) og Kugleknoldet fluesvamp (Amanita citrina) er nogle danske, bufotenin-holdige svampe. Jeg har aldrig afprøvet dem.         : Til toppen af siden          : Til næste